Herfstvakantie: tijd voor een eerste metamorfose

De herfstvakantie komt dichterbij, en ook de heraanleg van de speelplaats krijgt meer en meer vorm. Er heerst nog steeds wat onzekerheid over de rioleringswerken, maar hoogstwaarschijnlijk zullen ze al kunnen worden uitgevoerd heel snel na de herfstvakantie. Dat wil zeggen dat we toch dit schooljaar al een groot deel van de speelplaats zullen kunnen vernieuwen. En ook dat de speelplaats een tijdje gedeeltelijk zal moeten worden afgezet – zolang de werken duren en ook waar planten even de tijd moeten krijgen om te kunnen groeien.

En er is nog meer goed nieuws: Manus, buurttewerkstelling, komt ons helpen met de speelplaats. Meer nog: zij zullen tijdens de herfstvakantie instaan voor al het eerste zware werk, namelijk het uitbreken van de tegels en het uitgraven van het zand waar de groene zone komt. Want daar zal een ondergrond van houtsnippers komen. Dat wil ook zeggen dat er voor ons, ouders, leerkrachten en leerlingen, vooral het leukste en lichtere werk overblijft: boompjes planten, inrichting, ondergrond van houtsnippers aanbrengen, …

Wij kregen heel wat enthousiaste reacties binnen om te komen helpen tijdens de herfstvakantie. Dit zal dus nog niet meteen nodig zijn, gezien we dit werk kunnen laten uitvoeren. Maar zodra de rioleringswerken achter de rug zijn, komen we bij u terug! Want dan willen we zo snel mogelijk de ondergrond leggen en de bomen planten, zodat de kinderen opnieuw (bijna) de hele speelplaats ter beschikking hebben. Keep you posted!

ps: kijk nog even naar de grijze speelplaats van vandaag, want die zal je niet lang meer te zien krijgen… (Hoewel, deze foto dateert nog van voor onze plantactie van vorig jaar, dus het ziet er zelfs nu al een stuk groener uit!)

DE EVENAAR 6

2 Reacties op “Herfstvakantie: tijd voor een eerste metamorfose

  1. Pingback: Zes dingen die je moet weten als je een groene speelplaats wil | De Evenaar gaat groen·

Plaats een reactie