De Evenaar geeft inspiratie voor groene speelplaatsen

groene speelplaats De EvenaarHoog bezoek vandaag op school: een rondleiding, georganiseerd door het Ecohuis bracht zowat dertig geïnteresseerde leerkrachten, ouders en anderen naar De Evenaar. Ze kwamen de nieuwe, groene speelplaats bewonderen en ideeën opdoen om ook op hun school een groene, avontuurlijke speelplaats aan te leggen.

Rondleiding op groene speelplaats De Evenaar Antwerpen

Rondleiding groene speelplaats De Evenaar Antwerpen

Ook de pers was aanwezig. Gazet van Antwerpen, en gisteren ook al Karrewiet, met in de hoofdrol de kinderen van het vierde leerjaar.

De leerlingen over de nieuwe speelplaats op Karrewiet. Het filmpje kan je herbekijken.

De leerlingen over de nieuwe speelplaats op Karrewiet. Het filmpje kan je herbekijken.

Onze belangrijkste tips voor wie er nog aan moet beginnen, zet ik in een volgende blog op een rijtje. Maar ook bij ons is het werk nog niet gedaan. In de tweede fase van de heraanleg van de speelplaats zal het voetbalveld worden vergroot en een zachte ondergrond krijgen. Ook zal het verouderde speeltoestel moeten worden afgebroken. Verder zullen nog klimplanten worden voorzien aan het afdak, en nog één of twee bomen. Zo zal de hele speelplaats er groen uit komen te zien.

En nog een leuk nieuwtje om af te sluiten: voor onze deelname en uitleg op deze rondleiding kregen we een bon van 25 euro om planten te kopen voor de speelplaats!

Plaats een reactie